GPS in de landbouw, nauwkeurig en kostenbesparend!

GPS in de landbouw, nauwkeurig en kostenbesparend!

GPS wordt steeds belangrijker in de land- en tuinbouw. De besparing in tijd, kosten en brandstof zijn enkele bijbehorende voordelen.
Trimble is het meest nauwkeurige stuursysteem op de markt. Neem nou bijvoorbeeld het systeem met RTK-GPS met een nauwkeurigheid van maar liefst 0-2 centimeter! De nauwkeurigheid is van essentieel belang, en daarom zijn wij dealer van Trimble!

Het systeem wordt aangesloten op de hydrauliek van de trekker. Voor het bedienen van het Autopilot systeem kunt U kiezen uit verschillende displays. Ook de merkonafhankelijkheid is een zeer groot pluspunt. Het systeem is snel te plaatsen op (andere) reeds voorbereide tractoren. Middels CAN-bus kan het op vele af-fabriek voorbereide tractoren worden aangesloten.

Gewoon een kwestie van ‘plug and play’, wel zo makkelijk!

Trimble GPS-systemen

Trimble GPS-systemen

De TMX-2050 wordt voornamelijk ingezet in de kwekerijsector maar is ook zeker geschikt voor de landbouw. Tijdens de ontwikkeling van dit display is de focus gelegd op ‘gebruiksvriendelijkheid’. Dat is terug te vinden in bijvoorbeeld de intuïtieve bediening (vergelijkbaar met tablet/smartphone), het vrij in te delen werkscherm en het 12 inch capacitieve HD touchscreen. De percelen en ab-lijnen zijn in Google Earth te bekijken.

Het is leverbaar op alle nauwkeurigheden en met verschillende stuursystemen.

Trimble CFX-750

Trimble CFX-750

De Trimble CFX-750 is een mooie betaalbare oplossing voor geleiding, besturing en precisielandbouw. U bereikt met dit display, in combinatie met het Field-IQ systeem en een upgrade voor het gebruik van GLONASS satellieten, een maximale efficiëntie bij het zaaien, spuiten, strooien en strokenbewerking. Door die vele uitbreidingsmogelijkheden is het dus een ware investering voor de toekomst!

Doordat er twee camera ingangen zijn kunt u twee live videobeelden op het scherm volgen. Zo kunt u toch delen van het werktuig controleren die anders niet zichtbaar zijn. Aan het einde van de werkdag brengt U de werkgegevens eenvoudig over naar uw PC via de ingebouwde USB-poort, of natuurlijk draadloos via Connected Farm van Farm Works.

De GFX-750 is met het 10 inch touchscreen display het kleine broertje van het succesvolle TMX display. Voor precisielandbouw biedt het diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld sectieregeling, variabele afgifte, draadloze data uitwisseling en volledige ISOBUS ondersteuning. Het display draait net als zijn grote broer op Android. Dit kenmerk is uniek. Trimble is de enige fabrikant waarvan tot dusver een precisielandbouw display op Android draait. Vele zaken zijn vanaf de smartphone en tablet te regelen. De GFX-750 is geschikt voor automatische besturing met een stuurmotor, CANbus op de daarop voorbereide tractoren en hydraulische besturing.

Standaard wordt de GFX-750 geleverd met de NAV-900.

Standaard wordt de GFX-750 geleverd met de NAV-900.

Dit is een dakmodule met GPS-ontvanger die zich met alle beschikbare correctiesignalen redt. Zo ook met de centimeter nauwkeurige RTK! De combinatie van het GFX-750 display en de NAV-900 geleiding maakt uw cabine minder rommelig, dat werkt immers een stuk aangenamer! Doordat de ontvanger met GPS, Glonass, Beidou en Galileo satellieten werkt kan deze ook in moeilijke omstandigheden zeer nauwkeurig de positie bepalen.

Hebben wij met deze beknopte informatie uw interesse gewekt? Neem contact met ons op en laat U verbazen over de overige positieve kenmerken van dit nauwkeurige systeem!

We leggen het U met plezier uit en laten U graag inzien waarom wij zo enthousiast zijn.