Koeltanks

Koelen met een koeltank van Japy Tech

De opslag van melk is zeer belangrijk in de melkveehouderij. Door de melk goed te koelen kan de kwaliteit van de melk gehandhaafd worden.

De divisie Veehouderijtechniek is gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van koeltechniek. Deze techniek is afkomstig van Japy Tech.

Koeltanks

De T-cool is een horizontale tank en is leverbaar in maar liefst 24 verschillende varianten en capaciteiten, van 1010 tot 33.500 liter. De efficiëntie waarmee u melk kunt koelen en opslaan wordt duidelijk als we naar de statistieken kijken. De T-cool melktank voorkomt namelijk de vorming van thermische bruggen en beperkt de temperatuurstijging tot 0,5°C over een periode van 12 uur.

De V-cool is een melktank met verticale opslag. Dat betekent dat U in verhouding dus meer melk kunt opslaan op een klein oppervlak. De V-cool is leverbaar in zes verschillende varianten met volumes van 15.000 tot 35.000 liter. Deze silotank maakt het mogelijk om grote hoeveelheden melk op te slaan op een betonnen basis van slechts 14m². De doorsnede van de tank zelf is slechts drie meter – ongeacht de capaciteit. Dankzij de verticale positionering wordt verzekerd dat de tank altijd helemaal geleegd wordt. Dat betekent dat er minder tijd en geld nodig is voor de reiniging.